23.5.2014

Kummitädin paluu! (Lahjoituksia ja boolia)

Väitin aiemmin, etten puhuisi tässä blogissa enää kummitädistäni, mutta kuinka ollakaan, hän lahjoitti meille paljon vanhoja astioitaan, ja nyt minun on pakko saada postata niistä, joten sanani syön ja mörökölli minut vieköön!

Mutta katsokaa, miten nättejä!


Valitsin kuvaan suosikkini: kaksikerroksisen keksiastian sekä esimerkkiyksilöt boolilasisarjasta, näteistä pyöreistä juomalaseista ja kivasti maalatuista pikku lautasista. Paljon muutakin saatiin, eikä kaikki meinannut ensin edes mahtua keittiön kaappeihin. Onneksi uudelleenjärjestelyoperaatio auttoi asiaan.

Lisäksi kummitäti lahjoitti kuvassa näkyvän kukkasen (Kalanchoe blossfeldiana), joka asuu vaaleanpunaisessa peltiämpärissä. (En kauheasti pidä vaaleanpunaisesta, mutta pidän paljon kukkasista ja peltiämpäreistä, ja onhan tämä aika veikeä kaveri. Melko flamboijantti, kuten eräs ystäväni kuvaili.)

(Kuvassa näkyy myös pahamaineinen pyöreä pöytämme. Se on aivan muinainen, vanhempiemme nuoruuden ajoilta jostain kultaiselta 80-luvulta säilynyt, ja siten aika magea. Valitettavasti se on myös kiikkerä, liian pieni ja mielestäni karsealla tavalla raa'asti männyn värinen. Se on meillä vain, koska saimme sen ilmaiseksi, eikä Ekotori ole vielä tarjonnut parempaa.)

Uusien astioiden, uuden huonekasvin ja tietysti myös alkavan kesän kunniaksi sekoitin helteiseen päivään sopivaa kylmää (kuulemma ylimakeaa) mansikkaboolia ja nautiskelimme pari lasillista parvekkeella kavereitten kanssa asiaankuuluvin, karnevalistista tunnelmaa nostattavin naamioin varustautuneina. Vanha suosikkiboolireseptini, jota nytkin käytin, on suunnilleen seuraavanlainen:


Mansikkabooli
fiiliksen mukaan
mansikkamehutiivistettä (jotain ällöä ylimakeaa)
mehutiivisteen ohjeen mukaan kylmää vettä
fiiliksen mukaan mansikan puolikkaita pakasteesta
fiiliksen mukaan Etax A:ta (myös muu kirkas käy)
Sekoita kaikki fiiliksen mukaan sopivan kokoiseen nättiin kulhoon. (Nyt käytettiin kummitädin lahjoittamaan, ilmeisesti ennemminkin salaattikulhoksi tarkoitettua, mutta tähänkin tarkoitukseen eri hyvin soveltuvaa, parin litran vetoista lasikulhoa.)
Kauho lasiin fiiliksen mukaan sopiva annos ja juo jossain hyvässä paikassa, kuten parvekkeella tai omassa sängyssä. Muista hoitaa koko prosessi juhlavalla ja hyväntuulisella fiiliksellä.

Suosittelen. Nostattaa kesäfiilistä! Hellesää osaa olla kamala asia, mutta koitetaan kuitenkin nauttia nyt, kun sitä saadaan täällä kuitenkin suhteellisen harvoin.

PS. Boolikuvassa näkyy ystäväni herra Metsätähden tekemä hieno harakkanaamio, jonka sain häneltä syntymäpäivälahjaksi. Tsekkaa täältä, mitä muuta jännittävää hän on tehnyt, ja hanki vaikka itsellesikin jotakin veikeätä: avaruus.deviantart.com

Ei kommentteja

Lähetä kommentti