10.11.2014

Syksyinen kurpitsakakku

Lokakuussa torilta sai vielä isoja oransseja jättikurpitsoja, joista tuli tehtyä kekrin aikaan muun muassa herkullista kakkua. Tässä hyväksi todettu resepti, jolla tehtiin paitsi iso kakku myös pieniä kuppikakkuja, joista postaan ehkä myöhemmin vielä ainakin kuvia.

Tyylikästä, eikö?

Kurpitsajuustokakku


3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia (tai maun mukaan reilummin)
1 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
100 g kurpitsaa ohuina suikaleina tai raasteena

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

vihreää ja oranssia sokerimassaa
tomusokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa seos munasokerivaahdon joukkoon. Lisää öljy ja kurpitsa. Paista uunissa 175 asteessa 30 minuuttia. Kokeile tikulla, että kakku on sisältä asti kypsä ennen kuin otat pois uunista. Anna jäähtyä esim. jääkaapissa.

Vaahdota tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle. Muovaile sokerimassasta kurpitsa-aiheinen koriste. Tomusokeri helpottaa muovailua. Aseta koriste paikoilleen kakun päälle korkeintaan pari tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti