26.7.2015

Herkulliset hyvästit Nummelalle

Heinäkuu Nummelassa alkaa pian olla takana. Viimeistä viikonloppua vietettiin asiaankuuluvasti erilaisten seikkailujen ja festiviteettien merkeissä.

Perjantaina ystävämme Naakkuli tuli vierailulle, käytiin jännittävällä seikkailulla Lohjalla Torholan luolassa ja Talvian  hiidenkirnuilla sekä grillattiin herkullisia persikka-halloumi-kesäkurpitsa-herkkusieni-vartaita ja istuttiin iltaa patiolla. Siinä oli kesäfiilistä!

Trendipellet Talvian hiidenkirnun äärellä.

Kurkistus Torholan luolan suulta ylös latvustoon päin.

Lauantaina tehtiin jälleen retki Lohjalle, tällä kertaa Karnaistenkorpeen, joka on muuten tosi hieno luontokohde. Suosittelen! Metsä oli vanhaa ja sankkaa, kaakkurit huutelivat järvellä, ja kanttarelleja löytyi vaikka millä mitalla ihan polun varresta.

Sunnuntaina oli vuorossa hiukan toisenlainen grilliherkkutuokio, kun tehtiin purilaiset, joihin tuli naudan sisäfileepihvit. (Kyllä ainakin kerran elämässä sopii leikkiä rikasta amerikkalaista, tai jotain.) Aiemmin samana päivänä lounaaksi syötiin juhlavaa salaattia, joka sekin oli suhteellisen syntistä.

Syntinen purilainen (leipiä myöten itse tehty).

Syntinen juhlasalaatti.

Molemmissa viimeisen päivän juhlaherkuissa käytettiin punasipulisäilykettä, jota Krotti valmisti yllätykseksi. Haluan jakaa säilykkeen reseptin, sillä pehmeä, makea sipuli on todella herkullista ja käyttökelpoista monenlaisissa ruuissa.


Punasipulisäilyke
pieni purkillinen (3 dl)

1 ½ punasipulia (yllätys!)
2 dl valko- tai omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
mausteita fiiliksen mukaan

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna etikka, lisää siihen sokeri ja odota kunnes liukenee. Lado sipuliviipaleet säilömiskelpoiseen purkkiin ja laita sekaan fiiliksen mukaan mausteita, esimerkiksi rosmariinia, timjamia ja mustapippuria. Kaada päälle lientä purkin pintaan asti. Sulje kansi. Säilyke on valmista nautittavaksi jo heti jäähdyttyään, mutta maku paranee ajan kuluessa. Säilyy viileässä noin vuoden.


PS. Kaikki kuvat tässä julkaisussa ovat tietääkseni Krotin ottamia, paitsi tuo luolan suulta napattu. Sen nyt tunnistaa jo ihan kuvan laadusta kenenkä muunkan kuin allekirjoittaneen legendaarisella kännykällään nappaamaksi.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se oli jännä! Mut vähä pelottava, koska sinne olis voinu vaan pudota. Eikä sielt kyl olis päässy ylös kauheen helposti. Se oli myös aika jyrkässä rinteessä, joten jos ylärinteessä olis vaik kaatunu, ni olis kivasti pyöriny monttuun... Katastrofiskenaarioita. :D

      Poista