6.9.2015

Muuttamisen riemuja

Kämppikseni ei enää ole kämppikseni. Siis se vanha kämppis, siis rakas pikkusiskoni, joka tunnetaan myös nimellä Pölle. Olen muuttanut pois yhteisestä luukustamme. Parveke viljelyksineen jäi taakse, mutta onneksi asun edelleen samassa kaupungissa, eikä entisellä kämpällä vihannesvarkaissa käyminen ole muutenkaan vaikeaa. Onneksi myös uudessa kodissani on lasitettu parveke, jopa entistä isompi.

Minulla on nyt myös uusi "kämppis", mutta hänet tunnettekin jo Krottina. Krotti kaikkine kauheine tapoineen (askartelee! juo teetä! keräilee kirjoja!) asuu nyt kanssani, ja tulen varmasti jatkossa julkaisemaan entistä enemmän hänen reseptejään ja askartelujaan täällä käyttäen virallisena verukkeena virallista statustani virallisena muusana. Tietysti julkaisen vain hänen luvallaan tai yllyttäessään.

Muutto oli pitkäkestoinen ja työläs prosessi, kuten niillä nyt yleensä on tapana - etenkin sellaisissa tapauksissa, joissa muuttokuormaan sisältyy noin tuhat kappaletta kirjoja, ja kaikki täytyy imuroida yksitellen ennen pakkaamista, jotta aiemmin kuvioissa mukana olleen kissan jättämää eläinpölyä päätyisi mahdollisimman vähän uuteen asuntoon, joka jaetaan minun kaltaiseni allergikon kanssa. No, Krotti selviytyi tästä urakasta liki täysin ilman allekirjoittaneen apua (ei tosin kokonaan ilman apua ylipäätään), eikä toistaiseksi ole ilmennyt sen suurempia allergiaoireita.

Muuton yhteydessä sain viimeinkin motivoiduttua tekemään jotakin vanhoille, jostain 80-luvulta periytyneille mäntyhuonekaluilleni. Ruokapöytä ja tuolit petsattiin tumman tammen värisiksi, ja niistä tulikin tosi nätit. Laitan ehkä myöhemmin kuvia prosessista, kunhan on selvinnyt, miten lopputulos kestää käytössä, jotta voin samalla kertoa, kannattaako valitsemaamme tekniikkaa suositella.

Ehkä muitakin muuttoon, uuteen kotiin ja ennen kaikkea sisustamiseen liittyviä juttuja luvassa myöhemmin. Nyt vain yksi tosi hieno kuva olohuoneestamme muuttolaatikoiden ja muun sälän vallassa.


Etsi kuvasta vasara, Ikean kassi, Jellyfish-lamppu, pala jesaria, Caterpillarin pahvilaatikko, traakkipuu, pingviinivauvapehmolelu Sid (etkö muka löydä, vaikka pipo näkyy miltei kokonaan?) ja allekirjoittanut.

2 kommenttia: