8.10.2015

Mutakakkua vadelmilla plus yksi syksyinen seikkailu

Kaikki varmaan tietävät, miten tehdään hyvä mutakakku - mutta oletteko kokeilleet koristella sitä vadelmilla? Aivan mieletön yhdistelmä. Kannattaa kokeilla. Meillä käytetään tavallisesti Fazerin perusreseptiä, joka on todistetusti toimiva. Vadelmien päälle voi vielä sirotella tomusokeria.


Kun kakkua jäi edellisen päivän kahvitteluilta yli, otimme loput mukaan syksyiselle seikkailullemme Tuorlan Peikkometsään ja rantalaavulle, missä vietimme hauskan illan retkeilyn, herkkujen ja yleisen fiilistelyn merkeissä.

Tarjoilut olivat tyylikkäästi leviänään laavussa klapien ja muun seassa, ja kakkukin oli kauniisti tarjolla vanhassa jäätelöpurkissa... mutta eikö ole nätisti pursotettu kermavaahtokuorrutus? Tuo mansikkainen kuohujuoma oli muuten myös tosi ihanaa, oikein juhlavaa ja herkullista.


Suuntasimme seikkailuun sieniämpärein varustautuneina, mutta palasimme kotiin ilman ainuttakaan sientä. Metsästä mukaan tarttui pari vähän kuivettunutta haperoa ja yksi voitatti, jotka maisteltiin menemään jo retken aikana, kevyesti nuotiolla kärvennettyinä.

Muualla sienisato on ollut ihan kohtuullinen, mutta viime syksynä hyväksi sienikohteeksi todettu Peikkometsä oli tällä kertaa vähän kuiva. Seikkailu tuntui kuitenkin oikein onnistuneelta hyvän sään, hyvän tunnelman ja hyvien herkkujen ansiosta.


Kuvat ovat muuten jälleen kerran Krotin ottamia. Kaikki reseptit ja ruuatkin ovat miltei aina hänen tekemiään ja ideoimiaan. Pitänee korjata blogin kuvaukseen, että tämä on kyllä oikeastaan häpeämätön Krotti-juttujen faniblogi. Aika traagista.

2 kommenttia:

  1. Mutakakku oli kyllä ihan törkeän hyvää! Ja sä unohdit ne Sallerssonin polttiaishaperot. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, ne olis pitäny mainita! Siinä oli kyllä kaunis makuelämys. :DD

      Poista