6.1.2016

Loppiainen: pakkasta, piparkakkua ja likööriä

Hei, palasin viimein joulun- ja uudenvuodenvietosta takaisin koneen äärelle ja naputtelemaan! Joulun aikaan olisi tietysti ollut vaikka mitä kivaa mistä postata mutta ei tarpeeksi aikaa sille, joten ehkä jaan niitä juttuja sitten ensi vuonna joulun alla tai jotain.

Nyt on nimittäin ne juhlat juhlittu. Tänään vietettiin loppiaista. Se meinasi pientä mukavaa päiväretkeä (ilma oli aivan ihastuttava: -21 astetta pakkasta) ja illanviettoa piparkakkutalon tuhoamisen merkeissä.

Askartelimme joulun alla nätin pikku piparkakkumökin, joka valmistuttuaan toimitti joulukoristeen virkaa keittiössä muutaman viikon. Tässä otokset valmistusprosessin vaiheista:

Piparkakkutalon palaset paistettuna.
Koristelut valmiina.
Valmis ja syötävän söpö!

Tänään se sitten tuhottiin juhlallisesti puolukkarahkajäädykkeen, lämpimän glögin, kotitekoisen sorbusliköörin ja hileiksi jäätyneen colajuoman kanssa. (Cola tiksahti jäähän päivän retkellä suunnilleen ensimmäisen viiden minuutin sisällä, eikä ehtinyt mainittavasti sulaa huoneenlämmössä ennen kuin me jo päädyimme hyödyntämään sen jäähilemuodossa. Oli muuten hyvää.)

Maailmanloppu koittaa jokaiselle piparkakkutalolle ennemmin tai myöhemmin.

Sorbusliköörin valmistaminen oli jollain kierolla tavalla tosi hauskaa (ihan hillitön projekti) ja lopputulos maistui juuri siltä miltä pitääkin - hyvin sankasti pihlajanmarjoilta. Teimme liköörimme Suomen Luonnon julkaiseman reseptin mukaan. Juoman valmistuminen vei reilun vuoden, mutta kyllä hyvää kannattaa odottaa. Rohkenen suositella kokeilemaan.

Sorbusliköörin mukava kullanoranssi sävy ikkunakynttelikön valoa vasten.

Piparkakkutalon kuvat ovat ainakin Krotin ottamia, mutta liköörilasin taisi kuvata Lilla M eli toveri Milla. Kettu kuittaa.

7 kommenttia:

 1. Myös Naakkuli oli paikalla. Ja kamala. Koska toveri Naakkuli on kamala. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Unohdan aina mainita vähintään puolet olennaisista asioista. :D

   Poista
 2. Ei tuota likööriä kannata suositella, se oli ihan karseaa! :DD Piparkakkutalo oli kyllä kaunis ja herkullinen sitten sen liköörinkin edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku hyvää oli! Just parasta! :''D (No, piparkakkutalo oli kyllä mahdollisesti parempaa munki mielestä.)

   Poista
  2. Hei! Hei hei hei! Se oli hyvää! Tai jos nyt ei hyvää, niin ei pahaakaan. :D

   Poista
  3. Niii. Hyvää just sillä tavalla, ku mikä tahansa helvetin kirpee ja kitkerä ja pihlajanmarjanmakunen vahva alkoholijuoma nyt vaan voi olla.

   Poista