6.2.2016

Inspiroituminen - se on tämän postauksen pahin juttu!

Kerran vuodessa jonkun jokin raaja murtuu ja sitten ollaan viikkokausia vaivalloisia eikä mihinkään päästä. Näin on käynyt lähipiirissäni nyt jo kolmena vuonna peräkkäin, toivottavasti ei enää neljäntenä.

Näistä onnettomuuksista kaksi osui omalle kohdalleni, mutta tämän kevään pakettijalkainen pyörätuolisankari on nyt vaihteeksi Krotti, jonka polvilumpio napsahti sijoiltaan, kun olimme luistelemassa, ja mursi mennessään hyvän palan reisiluuta. Siitä seurasi tietysti passitus polvileikkaukseen ja kolmeksi (3) kuukaudeksi (!) sairaslomalle. Urheilu on vaarallista.

Ilman tätä onnettomuutta en olisi kuitenkaan päätynyt maleksimaan Tyksin kirurgisen sairaalan käytäville, enkä siten olisi päässyt tapaamaan siellä majailevia ihastuttavia viherkasveja. Koska oikeasti, ne ovat todella huomionarvoisia!

Harvassa julkisessa tilassa kohtaa yhtä hyväkuntoisia, runsaskasvuisia ja kauniita viherkasveja. Yleensä tällaisissa paikoissa nähdään joko muovikasveja tai sitten vähäisestä hoidosta kärsiviä, pölyisiä ja ränsistyneitä kituuttajia. Täällä oli ihan toinen meininki. Kasvit olivat ihan hillittömiä. Tässä sairaalakompleksissa vaikuttaa selkeästi joku omistautunut viherpeukalo.

Katsokaa niitä! Niin isoja ja hienoja!

Erilaiset vehkat ovat ykkössuosikkikasvejani, etenkin laikkuvehkat, joten näitä uljaita yksilöitä (joiden valistuneesti arvailen olevan malakanlaikkuvehkoja) jäin ihastelemaan ja kuvaamaan kännykälläni sen verran pitkäksi aikaa, että ehdin jo herättää vähän hämmennystäkin.

Vaan pahus, kun valaistus ja kännykkäkamera eivät mahdollistaneet yhtään parempia otoksia.


Myös samaisesta sairaalakompleksista löytyvän apuvälinelainaamoon (josta kävimme hakemassa poloiselle Krotille pyörätuolin elämää helpottamaan) ikkunalaudalla kukoisti todella mukavasti. En ole ehkä ikinä ennen nähnyt missään yhtä muhkeata saintpauliaa.


Lisäksi inspiroiduin (!) näistä kirurgisen sairaalan viikko-osaston aulassa olevista merellisistä asetelmista niin paljon, että aion askarrella meille vastaavanlaiset, kunhan vain saan tarvittavat materiaalit kasaan.Puhtaasti viehättävää. Lisää tämänmoista! Postaan sitten raportin askartelusta, kunhan jossain vaiheessa tartun toimeen ja saan aikaiseksi. Toivottavasti onnistun niin, että kehtaan esitellä. Pitää myös postata kuvia omista huonekasveistamme, vaikka ei meillä ihan noin mahtavaa viidakkoa ihan (vielä) olekaan.

2 kommenttia:

  1. Mä en edes huomannut noita asetelmia, tosi mukavia ja meriaiheisia! Tykkään että sulla on erikseen tagi "tapaturmat". :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, mä bongasin ne heti ja teki miltei mieli nyysiä... :D Mutta tietysti, tapaturmia on niin paljon, että ne pitää tägätä. (Ja hei, kato tota mun tägipilveä. Siinä seurassa "tapaturmat" on ihan asiallinen.)

      Poista