19.2.2016

Veneitä ja bååtteja ja muita suosikkeja

Käytiin keskiviikkona seikkailulla Helsingissä katsastamassa vuoden Vene Båt -messut. En ole ennen käynyt näillä messuilla, mutta kokemus oli mukava ja voisin mennä joskus uudestaankin, vaikka en välttämättä ihan olekaan messujen pääasiallista kohderyhmää. Tämän huomasi siitä, että pääosa messuhalleista oli täynnä valtavia valkoisia huviveneitä sekä vapaa-ajan kalastus- ja vesiurheilukamaa. Meribiologia- ja luonnonharrastuspohjalta vesillä liikkumisesta kiinnostuneelle ihmiselle oli hiukan vähemmän tarjontaa - mutta ihan sopivasti kuitenkin.

Suuntasimme ensimmäisenä suosikkiemme Busterin ja Yamahan osastoille. Siellä sai osallistua myös vuoden messuarvontaan, jonka palkinto on todella osallistumisen arvoinen: oma pikkubusteri! (Ihan kuin oikeasti kuvittelisin voittavani jossain arvonnassa, johon osallistuu tuhansia muitakin messukävijöitä. Mutta mistä sitä koskaan tietää. Elän toivossa, kunnes arvonnan tulokset julkistetaan.)


Mukavan näköisiä, kenttäkelpoisen oloisia alumiiniveneitä löytyi toki muidenkin valmistajien osastoilta, ihan lupaavilla ominaisuuksillakin. Suosikkiemme asema suosikkeinamme pohjautuukin lähinnä niiden statukseen meille tutuimpana kalustona, koska ne ovat käytössä Saaristomeren tutkimuslaitoksella.


Anytecit tekivät vaikutuksen. Jos olisin joskus oikeasti varoissani veneenhankintaan, saattaisin harkita.


Kiva pienoismalli...

... jonka sisällä oli makeisia! :D

Poliisillakin oli tällainen nätti botski esillä osastollaan. Poliisin, tullin, rajavartiolaitoksen ja kumppaneiden osastot olivat muutenkin tosi kivat. (Etsi kuvasta uusi ystävämme, meripelastuskoira Köpi!)

Krotti halusi adoptoida meille pienen meripelastuskoiran, joka tässä poseeraa aurinkotuolissa. Näitä hauskoja pehmoleluja myytiin Suomen Meripelastusseuran osastolla tukituotteina, joten rahat menivät ainakin hyvään tarkoitukseen.


Vaikka en olekaan kaiken maailman kauniiden valkoisten lasikuitupaattien ystävä, tykkäsin kyllä jotenkin näistä Särki-veneistä. Valkoisesta olemuksesta huolimatta niissä oli asennetta.


Tämä pikkuruinen tapaus Suomi-veneiden osastolla oli tosi hellyyttävä!


Myös aivan pikkuinen, yhden lapsen matkustettava ilmatyynyalus löytyi. Se oli myös ihanan värinen. Hovercraft-osasto oli muutenki kiva. Siellä riitti hypisteltävää. Minä niin haluan päästä joskus ajamaan tällaisella!Joku moottorifani olisi varmasti viihtynyt seuraavassa osassa messuja. Minä en tajunnut tästä kaikesta paljoa mitään, paitsi sen, että kokonaisuus näytti aika taiteelliselta.


Myös antiikkipuolta löytyi. Ihastelin ja ihmettelin liikaa saadakseni paljoakaan valokuvia. Tässä joku vanha höyrypaatti, ehkä. Aluksen ympärillä oli jatkuvasti niin paljon yleisöä, että sekaan ei meinannut mahtua - siitä huolimatta, että messuilla oli muuten aika vähän kävijöitä näin keskellä viikkoa.


Pyörittiin tietysti läpi myös kaikki sisustus- ja lifestyle-osastot, hypisteltiin ja valokuvattiin kaikkea paljon.Nuo tuommoiset lasipallojutskat ovat myös suosikkejani. Haluaisin hankkia niitä joskus.

Lasipalloja! Lasipalloja kaikkialla!

Suosikkejamme Batela-vaatteita oli messutarjouksissa ja poistomyynnissä suosikkimme Ocean Spirit Storen osastolla. Krotti jopa löysi yhden pitkään haluamansa paidan viimeinkin sopivassa koossa ja sopivan hintaisena hankittavaksi.

Rivin viimeinen sininen purjevenepaita on se, jonka Krotti lopulta hankki. Niitä on yksi myös tuossa seinällä.


Tietysti huomionarvoista oli myös Rapalan jättiakvaario, jossa oli valtava parvi kaikkia hirvittäviä kaloja. Joukossa oli suosikkejani ahvenia!


Affenat!

Aulasta löytyi myös jännittävä näyttely vanhoista merikartoista. Se oli tosi hieno! Onneksi jaksoimme käydä katsomassa sen vielä ennen lähtöämme kotimatkalle.

On entisaikoina mahdettu suhtautua mereen aika mielenkiintoisesti. Kaiken maailman hirviöitä pullollaan!


No mutta, tiivistääkseni olennaisimman tästä seikkailusta:2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olis ollu tosi jees, mut ei me voitettu sitä, tietenkään... :( Mut osallistuttiin sit tänään Myllyssä semmoseen arvontaan, jossa voi voittaa Buster Minin! :D Tosin ilman moottoria. Mut olis seki jo jotain! :D

      Poista