11.3.2016

Katsokaa, kissakuvia!

Viiruvarpaat-blogin Milla haastoi minut listaamaan suosikkini kissaroduista FIFe-kategorioittain. En ole ollut kauhean monen rotukissan kanssa kunnolla tekemisissä, lähinnä nähnyt näyttelyissä, kuullut juttuja tuttavilta ja lukenut paljon, etenkin nuorempana epätoivoisessa lemmikinhankintakuumeessani, joten saatan suosia tässä kissoja vähän holtittomin perustein ja aika vahvasti fiilispohjalta, mutta menköön nyt näin. Ei siis muuta kuin asiaan.

Kategoriasta 1 löytyy kolmekin rotua, joihin olen mieltynyt: turkkilainen van, pyhä birma ja ragdoll. Julistetaanpa niistä nyt kuitenkin eniten suosikikseni ragdoll, koska se ansaitsee suurimmat hellyyttävyyspisteet.

© catsjm.com

Kategorian 2 kohdalla joutuu pahan valinnan eteen: maine coon vai norjalainen metsäkissa? En ole pahemmin ollut tekemisissä pesukarhukissojen kanssa, mutta yhden norjalaisen metsäkissan olen tuntenut pitkäänkin - ja se oli hieno eläin. Maine coon on kuitenkin niin himskutin kaunis ja minä tunnetusti pinnallinen. No, metsäkissa kuitenkin vieköön voiton.

© netikka.net/draconian

Kategoriasta 3 on niinikään melko vaikeaa valita. Eurooppalainen, bengali, egyptinmau ja burmilla ovat kaikki tosi miellyttäviä. Ehkä suosikkini on kuitenkin mau, koska toveri Tomu (kuvassa) on vakuuttanut minut. Katsokaa nyt, mikä naama pienellä eläimellä!

© viiruvarpaat.blogspot.fi

Kategoriasta 4 minulla on taas vaihteeksi kolme aika tasavahvaa vaihtoehtoa: siamilainen, abessinialainen ja balineesi. Niistä taidan valita abessinialaisen, koska muiden rotujen edustajien kanssa en ole pahemmin ollut tekemisissä, mutta yhden aika mainion abyn minä kyllä tunnen.

© kissakermakupilla.fi

Tässä nämä. Lupailin valita tähän tosi ällöittäviä kuvia, joten rotujensa valioedustajiksi päätyivät nyt tämmöiset tapaukset. Kuvat eivät siis ole millään muotoa omiani, vaan ihan netin syövereistä kiskottuja, joten laitoin niiden kylkeen linkit lähdesivuille.

4 kommenttia:

 1. Voi miten suloisia kisuja. Ihana katse tuolla Tomulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, yritin löytää kaikkein söpöimmät kuvat. :3 Tomu on kyllä tosi hassun näköinen, ihan kuin hiukan hämmentynyt koko ajan. :D

   Poista
 2. Äh miten ällöttäviä pentukuvia! Ja Pomppa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! :D Jotenki ei ollu vaikeata löytää netin syövereistä söpöjä kissakuvia. Kummasti oli valinnanvaraa. :DD

   Poista