blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Neljännesvuosisata takana, herkullista rahkahyydykekakkua edessä!

10.5.2016

Toukokuun alkuun kuuluu niin paljon kaikkea hauskaa, ettei perässä meinaa pysyä. Vietin heti vapun jälkeen synttäreitänikin. Krotti taiteili pienen minttu-suklaa-rahkahyydykekakun minulle yllätykseksi. En ollut varsinaisesti aikeissa juhlia enää itse merkkipäivänä sen kummemmin, kun juuri oltiin juhlittu vappua. Päivä kului ympäristötieteen kenttäkurssin metsäretkellä, ja illan ajattelin vain lepäillä flunssaani pois yskien.  Yllättäen sain kuitenkin kakkua ja pienen lahjankin Krotilta työpäivän jälkeen. Se oli mukavaa se!

Kakku oli kahdelle hengelle juuri sopivan kokoinen. Ohut pohja oli pääasiassa suklaakeksiä (Dominoa). Muuten kakku koostui minttu-suklaarahkasta (Valion uutuus) tehdystä juustokakun tyyppisestä hyydykkeestä. Koristeena oli mintun lehtiä ja taloussuklaata. Reseptin Krotti mukaili joskus aikanaan Valion lime-valkosuklaarahkapurkin kyljessä olleen ohjeen pohjalta. Lime-valkosuklaarahka vain vaihdetaan minttu-suklaarahkaan, sekaan lisätään hiukan suklaarouhetta ja liivate sulatetaan veteen, jossa on haudutettu tuoreita mintunlehtiä.

Kaunis annos minttu-suklaa-rahkahyydykekakkua kahdelle.

Kuvan nappasi myös Krotti.

2 kommenttia