27.5.2016

Parvekepuutarharäpsyjä

Tämä on ihanaa aikaa. On niin vihreää ja valoisaa. Parvekepuutarhassa kaikki itää ja kasvaa hurjaa vauhtia. Suorakylvetyt kasvitkin tekevät jo kasvulehtiä. Taimet tuntuvat venyvän useita senttejä päivässä. Otan kymmeniä kuvia joka päivä ja haluaisin tietysti jakaa ne kaikki. Tässä muutamia.

Perunat nousivat pintaan kymmenisen päivää sitten.

Tykkään niin paljon siitä, miten perunanlehtien tummanvihreä ja kasvatusastioiden kirkkaampi limen sävy sopivat yhteen. Tosi mukavaa. (Minulla on näitä kuvia aika paljon.)

Viidakon alku.

Yllätysseos viisi päivää sitten. (Mukavaa illan sinertävää valoa.)

Sama edellispäivänä. Harvennuksen aika on n-y-t nyt!

Rukolan ja yllätysseoksen kasvatusastiat lipaston päällä. (Ymmärrätte varmaan, miksi tämä vanha kaluste siirtyi parvekkeen puolelle? Se on niin sanoakseni parhaat päivänsä nähnyt.)

Härkäpapu kukkii! (Taustalla tomaattitarra pullistelee.)

On hauskaa, kun härkäpapuja kuvatessaan tulee aina kuvanneeksi myös tomaatteja (ainakin vähän) ja ikkunan takana olevia huonekasveja. (Usein tulen ottaneeksi myös ikkunaselfieitä. Se on aika traagista, koska yleensä hypin parvekkeella aamulla ta illalla yöasussa tai joissain kamalissa rihmankiertämissä.)

Tomaatit pärjäävät ihan hyvin, kun härkäpavut hiukan varjostavat niitä. Suorassa auringonpaisteessa päivän ylin lämpötila on nimittäin käväissyt useammankin kerran liki 50 asteeessa (ellei lämpömittari sitten ole seonnut), kun taas varjossa pysytellään siinä 30 asteen kieppeillä.

4 kommenttia:

 1. Niin nättiä! Voispa itekin pistää parvekepuutarhan pystyyn mutta meillä on vähän turhan innokkaita karvaisia viherpeukaloita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Tomppa tulis syömään kaiken heti, ku ne on päässy itämään! :D (Also, mitenköhän pian ne perustais kesähuussin jonneki kukkaistutukseen?) Mut voisitko laittaa jotain sellasta tulemaan, mikä olis just tarkotettuki kissoille syötäväks? Niinku paljon vehnänorasta.

   Poista
 2. Tuntuu siltä, että kasvit kasvavat nyt ihan silmissä, uskomatonta vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Jos istuisi yhden päivän vaikkapa nyt parvekkeella tarkkailemassa, uskoisin, että voisi havaita, kuinka ne kasvavat.

   Poista