12.7.2016

Alkukesän tunnelmat kynsilakkauksissa

Lakkaan kynsiäni ihan hulluna. Muuta kosmetiikkaa käytän melko maltillisesti, mutta kynsilakka on paheeni, josta en edes yritä päästä eroon, vaikka tiedostankin sortuvani sen kohdalla melko rankkoihin ylilyönteihin. En tiedä, onko edes viisasta esitellä kynsilakkakokoelmaamme* kerralla, joten lähestyn asiaa pienemmissä erissä ainakin näin alkuun.

Kynteni eivät aina ole lakatut - en ole sentään niin fanaattinen - mutta tyypillisesti teen uudet lakkaukset kuitenkin useamman kerran kuussa. Tavallisesti huolellinen lakkaus kestää minulla (lakan laadusta ja aktiviteeteistani riippuen) vajaan tai reilun viikon, minkä jälkeen alan ärsyyntyä pieniin halkeamiin ja irroneisiin nurkkiin ja poistan kaiken. Viimeisen kuukauden kuluessa olen esiintynyt kolmilla erilaisilla kynsillä, mikä on aika keskimääräinen saavutus minulta.

Kesäkuun alkupuolella, kun fiilis oli vielä kevätkesän heleässä vehreydessä ja toukokuun auringon hehkussa, väsäsin tunnelmaan sopivat lakkaukset kultaisella, vihreällä ja sinisellä.

Kevätkesän hehku kynsissä. Tykkään näistä nykyään niin trendikkäistä isohileisistä lakoista, vaikka eniten olenkin tasaisen metallikiillon ystäviä. Näillä saa kuitenkin niin hienosti aikaan erilaisia sävy-yhistelmiä.

Yritin tehdä joka kynnestä vähän erilaisen. Osaan tuli enemmän vihreää ja sinistä, osa jäi enemmän kultaiseksi. Pidän kynteni nykyään tavallisesti aika lyhyinä käytännöllisyyden vuoksi (aiemmin harrastin niiden kasvattamista ja erilaisten tekokynsien askartelemista, mutta nykyään sellaiset eivät pysyisi minulla ehjinä varmaan päivääkään), mutta onneksi kynsipetini on sen verran pitkä, että lakattavaa riittää kuitenkin.

Näitä lakkoja käytin: Lumenen läpikuultavaa pohjaa, Kone Helsingin kultaista, sitten joka kynteen vähän eri järjestyksessä Rimmelin Love Glitteriä, Wild & Mildin kultaista sekä Lumene Natural Coden vaaleansinistä hilettä ja vaaleanvihreää, lopuksi Mavalan pikakuivattajaa.

Pian tämän jälkeen tein syvemmän sävyiset kesäkynnet samalla idealla mutta tummemmalla pohjalla. Nämä sopivat paremmin sateisiin päiviin.

Kultaa, vihreää ja sinistä, nyt tummemmalla taustalla ja pienemmillä hileillä.

Tämän kuvan nappasin matkalla Helsinkiin illanviettoon Lilla M:n luokse. Lakkaus oli hyvässä kunnossa vielä parin päivän jälkeen. Sormus on muuten itse tekemäni - väänsin sen hopealusikasta aiemmin keväällä.

Näitä käytin: Lumenen pohjaa, Mavalan Racing Greeniä, sitten suunnilleen kuvan osoittamassa järjestyksessä mutta joka kynteen vähän eri suhteessa Lumenen valkoista hilettä ja samaa sinistä Natural Codea, Kone Helsinkiä, Wild & Mildia, vihreää Natural Codea ja lopuksi Mavalan loistavaa pikakuivattajaa.

Juhannukseksi väsäsin kesäyön tunnelmaan sopivat sinivihreät lakkaukset. Käytössä olivat jälleen miltei samat lakat (suosikkejani näin kesäisin), mutta jätin kultaiset kokonaan pois ja keskityin kylmiin sävyihin.

Nämä olivat ehkä suosikkini kaikista tässä esittelemistäni lakkauksista. Tunnelma onnistui täydellisesti, samoin pinnan tasaisuus ja peittävyys, enkä vedellyt myöskään pahemmin pitkin kynsinauhoja tai sormenpäitä.

Käytin siis ihan samoja lakkoja kuin noissa edellisissä kynsissä, mutta jätin vain kullansävyt pois. Hileinä Mavalan tummanvihreän päällä ovat valkoinen Lumene ja vaaleansininen Natural Code, lisäksi sävyä taittaa muutamissa kynsissä vaaleanvihreä Natural Code.

Terävien kuvien saaminen kimaltavista, etenkin noista isohileisistä, kynsistä on jotenkin kummallisen vaikeaa. Koko muu kuva tuntuu aina olevan ihan okei, mutta jostain syystä juuri kynnet eivät koskaan näytä oikein skarpeilta. Kamerassa taitaa olla jokin mauttomuussuodatin päällä.

*) Kyllä, kokoelmaamme. Kun muutimme Krotin kanssa yhteen, päätimme yhdistää voimamme, ja siitä syntyi ainakin kahden hyllymetrin mittainen kynsilakka-armada, joka on saanut osakseen ihastuneita, huvittuneita, hämmentyneitä, häkeltyneitä, tyrmistyneitä ja kauhunsekaisiakin kommentteja. Meillä ei välttämättä ole kaikki hyvin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti