26.7.2016

Kesäpäivä Hangossa

Seikkailua pukkaa. Reilu viikko sitten kävimme merimuukalaisporukalla Hangossa. Olimme liikkeellä tieteellisellä asialla, mutta ehdimme myös hyöriä ympäriinsä maakuntamatkailun hengessä. Etsimme muurahaisleijonia hiekkadyyneiltä metsästä ja pokemoneja kaduilta Hangon keskustasta, ruokailimme paikallisessa pitseriassa, kävimme biitsillä ja valloittamassa rantakallioita. Kaiken muun jälkeen sitten hoidimme vielä niin sanotun työosuuden Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla.

Ensimmäinen seikkailukohde: hiekkadyynit keskellä mäntymetsää. Auringonpaistetta, pehmeää lämmintä hiekkaa ja hassusti vyöhykkeinä kasvavia saroja. (Kuva on Krotin ottama.)

Krotin jalanjäljet. Hiekassa on huomattavasti vaikeampi kävellä kuin suossa tai upottavassa lumessa.

Muurahaisleijonan kuoppa. Otus tuli esiin nappaamaan sille tarjoamamme muurahaisen. Niin jännittävää!

Kukas se siinä? (Tämänkin kuvasi Krotti.)

Kiehtova maisema.

Pizzeria Uno oli mukava paikka. Isoista pitsoista riitti mukaan evääksi ja iltapalaksi.

Pitseriassa oli tällainen hirvitys, automaattinen "ilmanraikastin", mutta onneksi tarjoilija laittoi sen pois päältä, kun kysyimme. Ihanan asiakaspalveluhenkistä. En oikeasti ymmärrä, miksi nämä ovat niin suosittuja nykyään.

Hanko näyttäisi olevan aika öky paikka.

... jos ymmärrätte, mitä tarkoitan.

Seikkailulla rantakallioilla. Ihanan sininen meri. Tässä mieli lepää.

Vesikaruselli! En ole koskaan ollut tuollaisessa, enkä tälläkään kertaa päässyt, kun lievän flunssaisuuteni ja navakan viileän tuulen vuoksi en uskaltautunut ollenkaan uimaan.

Kahlailin kuitenkin. Aallokko oli aika huimaa ja vesi vilpoista.

Sitten vielä tämä Tvärminne. Tutkimusasemaa ympäröivät tunnelmalliset merimaisemat.

Aseman logossa on kilkki! On vääryyttä, ettei Seilillä ole näin hienoa logoa.

Akateeminen askartelukerho tee-se-itse-hommissa: Naakkuli ja Lilla M kiinnittävät limsapullopoijuja mertoihin.

Minä jäin rantaan odottamaan, kun muut soutelivat laskemaan mertoja. Makoilin rantakalliolla ja räpsin kuvia kännykälläni ajan kuluksi. Tuuli ajoi pilviä kovaa vauhtia taivaan halki.

Söimme jälkkäriä Tvärminnessä ennen paluumatkalle lähtöä. Suoraan pensaikosta haetuilla vadelmilla tuunattu Fitcake (ai mikä?) oli herkullista. Pohjaa piti vähän kostuttaa kahvilla, sillä se on sellaisenaan tosi kuivaa. (Nämä viimeiset kuvat ovat myös Krotin ottamia.)

Kävimme vielä kotimatkalla Karjaalla kahvittelemassa kaffela-kapakka Serendipityssä, joka oli ensivaikutelmaltaan tosi kummallinen mutta lopulta kuitenkin ihan mukava paikka. Siellä asusti kaksi söpsökkää kissaakin. (Onneksi olin ottanut allergialääkkeeni.)

4 kommenttia:

 1. Ihania hankolaisia kuvia. Kotikaupungistani aikoinaan. Tuli ihan ikävä rantahietikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tuolla Hangossa tuli sellainen olo, että teki mieli muuttaa heti sinne. :D

   Poista
 2. Hangosta pitäisi selkeästi tulla sellainen jokakesäinen seikkailupaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän passais! Pitää keksiä pitkäaikaisseurantaprojekti, joka vaatii mertojen viemistä Tvärminneen (ja hakemista sieltä!) :D

   Poista