16.8.2016

Parvekepuutarhan elokuu

Parvekeviljelyksemme ovat tuottaneet hiukan satoa jo kesäkuulta lähtien, mutta nyt sitä on päässyt korjaamaan talteen ihan kunnolla. Puutarha palkitsee sadolla, vaikka sen kaunis vehreys alkaakin olla jo tiessään, kun koko joukko pikkuötököitä laiduntaa siellä torjuntayrityksistämme huolimatta.

Maustepaprikasatoa kerättynä.

Kypsyviä tomaatteja.

Perunoiden varret katkaistuna. Satoakin tuli (se on aina yhtä yllätyksellistä, kun mukulat kypsyvät maan alla, eikä niiden tilannetta pääse tarkkailemaan etukäteen), tosin vain jokunen kourallinen. Maku oli oikein hyvä.

Kurkkuja saadaan nyt tosi tiuhaa tahtia.

Yrtit voisi pian kerätä loppuun ja kuivattaa tai pakastaa talveksi. Ne eivät voi enää kovin hyvin, joten viime hetket alkavat olla käsillä joka tapauksessa. (Älkääkä edes kysykö, mikä noita samettikukkia vaivaa.)

Milteipä kaikkien kasviemme lehdet alkavat olla nyt tässä kunnossa. Olemme yrittäneet torjua tuholaisia parhaan ehtimisemme ja jaksamisemme mukaan, mutta näin tässä vain käy.

Mustasilmäsusannakin on menettänyt kaikki alimmat lehtensä. Vesiaihe on tullut taas esiin (ja on hiukan leväinen, mutta mitä sitä suotta totuutta peittelemään).

Yläpuolelta mustasilmäsusanna yhä verhoaa vesiaiheen aika hyvin, vaikka sen lehdet ovatkin karussa kunnossa.

Toivoisin, että saisimme tuholaiset kuriin ja puutarhan säilymään vielä ensi kuullekin. Lasitetulla parvekkeella kasveilla olisi kuitenkin lämpötilojen puolesta niin hyvät mahdollisuudet kukoistaa pitkälle syksyyn.

13 kommenttia:

 1. Ihan valtavan ihana kurkkuköynnös. Teidän parveke on muuttunut viidakoksi!

  VastaaPoista
 2. Ihan valtavan ihana kurkkuköynnös. Teidän parveke on muuttunut viidakoksi!

  VastaaPoista
 3. Satoisalta ja rehevältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Makoisan näköistä on teidän parvekkeella, tuolta on ihana käydä napsasemassa tomaatti suuhunsa!

  VastaaPoista
 5. Vau, mikä parveke!! Huikea, varsinkin tuo kurkkuköynnös! Mä olen aika surkea kasvien kanssa ja iloitsin tänä kesänä onnistuneista salaatti- ja tilliviljelmistä. Sun viljelmät ovat kyllä monta kertaa vaativammat ja runsaammat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta mainiota, että salaatit ja tillit onnistuivat! :) Meilläkään kaikkien kasvien kanssa ei ole mennyt yhtä hyvin kuin nyt vaikkapa näiden kurkkujen ja tomaattien. Esimerkiksi purjot ovat aika surullisen näköisiä, sipulit kuolivat jo jokin aika sitten, eivätkä punajuuretkaan varmaan tuota lainkaan satoa. Kun laittaa paljon kaikkea, on suurempi todennäköisyys, että jokin onnistuu. :D

   Poista
 6. Oih, vau! Kyllpäs on satoa tuottava parveke! :D Kateellisena ihastelen etenkin sun kypsiä paprikoita. Meidän kasvihuoneessa paprikoita kasvaa ihan mahottomasti, mutta ne eivät vaan meinaa kypsyä millään. Toivon siis kovasti helteiden jatkuvan. :) Mukavaa alkavaa viikkoa ja toivotaan kasveille sitä aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Paprikoiden kypsyminen kestää joskus tosi kauan. Muistaakseni edellisvuonna meillä ne saivat punaisen värin vasta joskus syyskuun alkupuolella, vaikka olimme kylväneet siemenet jo maaliskuun lopulla, ja taimet olivat saaneet kasvaa lämpimällä lasitetulla parvekkeella.

   Poista
 7. Niin nättiä! Etenkin toi kurkku on ihan mahtava. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiitos! Nyt kurkku alkaa olla jo aika autio, kun on täytynyt poistaa kaikki hyönteisten syömät lehdet. :c

   Poista