3.12.2016

Jouluaskareita

Joulukuu. Maisema on taas valkoinen, lumen ja kuurankukkien koristelema. Kotonakin vanhat joulukoristeet alkavat jo kömpiä esiin varastoista ja asettua paikoilleen hyllyille ja pöydille.* Aika sanoa taas moidoo marraskuun harmaudelle ja aloittaa ihan virallisesti joulun odotus. Mikäpä sen osuvampaa tässä kohtaa kuin tunnelmallinen perjantai-illanvietto joulukortteja askarrellen ja kynttilöitä valaen.

Olin mukana Luonto-Liiton paikallisen piirin jouluaskarepajassa Koroisten kahvilalla, ja ilta oli mitä mainioin. Ulkona sateli hiljalleen lunta. Sisällä kaffelassa oli lämmintä ja viihtyisää. Kynttilät ja kortit valmistuivat tyylikkäästi kierrätysmateriaaleista. Itse en saanut oikeastaan yhtäkään korttia aikaiseksi (askartelu ei varsinaisesti lukeudu ydinosaamisalueisiini), mutta kynttilöitä tein sen sijaan ansiokkaasti.

Poltin yhtä vastavalmistuneista kynttilöistäni heti illalla kotiin päästyäni. Eikö tullutkin nätti? Tein tämän kynttilän aiemmin postaamani ohjeen mukaan. Oikealla näkyy vaihekuvia prosessista. Alimmaisessa ruudussa on useampia pajassa valmistuneita kynttilöitä jäähtymässä. Aika mageita.

Askartelupöytä, jonka kanssa minä olin melko vähänlaisesti tekemisissä. Muut kuitenkin tekivät tosi ihania kortteja. Materiaaleja oli käytettävissä vaikka kuinka.

*) Koska joulukoristeillahan on oma tahto, tietenkin. En pysty mitenkään vaikuttamaan siihen, milloin ne ilmestyvät ja minne ne asettuvat. Se vain tapahtuu.

2 kommenttia:

  1. Teillä on ollut oikein tunnelmallinen koristepaja! Tuosta pöydällä olevasta tähdestä tuli muuten hyvä itsetehty paperitähtimalli. Piti olla vain A3 paperia. :) kiva kun kävit jättämässä kommenttia! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Blogisi on tosi ihana. Olen seuraillut sitä jo jonkin aikaa, mutta en ole kai tainnut aiemmin vain jättää yhtään kommenttia. :D

      Poista