blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Tunnelmapoimintoja joululta

28.12.2016

Minä vietän välipäiviäni viheliäisen yskäflunssan kourissa. Onneksi se kuitenkin iski kunnolla vasta nyt joulun jälkeen. Jaksoin menestyksekkäästi kyläillä ja juhlia joulunpyhinä. Nyt en voi tehdä oikein muuta kuin nukkua tai istuskella sohvalla - mutta ainakin olen saanut joulun valokuvat käytyä läpi hyvissä ajoin ja lähetettyäkin jo osalle niitä toivoneista. Tässä vielä joitakin tunnelmapoimintoja joululta ennen kuin käännetään katseet kohti uutta vuotta.

Oman kodin joulukukkaset.

Punaiset tulppaanit ovat minulle vuodesta toiseen joulun kestohitti. Ostimme niitä ja teimme pari erilaista asetelmaa. Toiseen tuli myös kuusenoksia, vaikka niiden läsnäolo saakin leikkokukat nuupahtamaan vähän ennenaikaisesti. Kestivät kuitenkin ihan hyvin joulun yli. Kukkien ohella esillä oli toki muitakin koristeita.

Mikäs sen tärkeämpää kuin tv-tason koristelu?

Kirkkaat lasipallot ja Menneen ajan joulumarkkinoilla myymättä jääneet paperienkelit päätyivät tauluhyllyn reunaan.

Pieni joulukuusemme koristeltuna ja joululahjat kuusen alla.

Vietin jouluaattoa jälleen vanhempieni luona landella. Keli oli märkä ja lumeton. Kovan tuulen ja tihuttelevan sateen vuoksi emme toteuttaneet perinteistä jouluretkeämme Ruissaloon, vaan kävimme vain pikku lenkillä lähiseudulla. Oli harmaata mutta melkoisen kaunista kuitenkin.

Joulukävelyn tunnelmallista maisemaa.

Mamin jouluhavuasetelma.

Tapaninpäivänä kyläiltiin Lohjalla. Kävimme kävelyllä juuri ennen iltahämärää, ja räpsin kymmeniä kuvia auringonlaskun pehmeistä sävyistä idyllisen maalaismaiseman yllä. Tien varren ojassa hypähteli töyhtötiainen, jota yritin myös kuvata, mutta pieni vikkelä lintu ja vähäinen valo eivät ole paras yhdistelmä tällaiselle kuvaajalle.

Pastellia ja kultaa.

Tämä on ehkä suosikkini kaikista tapaninpäivän kävelylenkin räpsyistä. Mikä tunnelma!

Minusta märkä ja lumetonkin joulu voi olla hyvin kaunis ja tunnelmallinen. Ei haittaa yhtään, vaikka on vähän synkkää.

16 kommenttia

  1. Landejoulua vietin minäkin. Ihanat nuo lasipallot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne ovat peräisin Turun Viherlassilasta.

      Poista
  2. Kauniita joulun tunnelmakuvia! Erityisen kaunis on tuo lasipallo, jossa on männynoksa.

    Hyvä vinkki tuo joulupaperien kierrätys. Olen monena jouluna aikonut tehdä kankaisia "lahjapapereita" perheelle, mutta se on aina jäänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos! :) Pyrin yleensä avaamaan lahjapaketit sen verran varovasti, että paperit saa otettua ehjänä talteen ja käytettyä uudestaan. Ja tuollainen "voimapaperi" säilyy tosi hyvin, vaikka sitä käyttäisi miten monta kertaa.

      Poista
  3. Itsekin olin joulunpyhät vanhempien luona maalla. Synkeät maisemat ja vesisade eivät juuri luoneet joulun tunnelmaa, mutta kyllä se perinteisestä aattoaamun ratsastusretkestä ja isän kanssa tehdystä hautausmaakierroksesta taas tulvi mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteet ovat kyllä tunnelmanluoja numero yksi. :)

      Poista
  4. Ihania joulun tunnelmapaloja!
    Lempeää loppuvuotta sinulle!

    VastaaPoista
  5. Tosi kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Hyvää loppuvuotta sinulle!

    VastaaPoista
  6. Kauniita joulukuvia!
    Minäkin olen potenut kuumetta pari päivää, toivottavasti olisi lyhytkestoinen.
    Paranemista sinulle ja Hyvää Uutta Vuotta♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin! :) Flunssaa (ja influenssaakin) on kuulemma nyt laajalti liikkeellä. Kunpa tässä jaksaisi kuitenkin juhlia uutta vuotta.

      Poista
  7. Kävit kommentoimassa blogiani ja muistelen sinun tehneen niin ennenkin. Hetken kesti löytää painike, jolla liittyä lukijaksi. Luultavasti olen etsinyt sitä ennenkin, en vain ole vierittänyt sivua tarpeeksi alas ja siksi on jäänyt liittymättä. Nyt olen siis vakkarilukijasi ja saan jatkossa postauksistasi ilmoituksen lukuluettelooni. Kiva löytää uusia mielenkiintoisia blogeja.
    Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitoksia! :D Olen seuraillut blogiasi vähän aikaa ja jättänyt pari kommenttia, se on oikein mainio. Mukavaa, että liityit lukijakseni! :) Jos ei meinaa löytää blogista "seuraa"-nappulaa (monissa blogeissa sitä ei edes ole esillä - itsekään en laittanut sitä heti alussa näkyviin, vaan vasta myöhemmin, kun tajusin, että se voisi olla ihan kätevä), Bloggerin käyttäjä voi lisätä uuden blogin lukuluetteloonsa myös Bloggerin hallintapaneelin kautta: Lukemisto-sivulla "Seuraamani blogit" -listan yläpuolella on kynän kuva, jota klikkaamalla pääsee muokkaamaan lukuluetteloa. Sieltä löytyy oranssi "Lisää"-painike. Siitä aukeavaan ikkunaan liitetään tai kirjoitetaan halutun blogin osoite, ja näin Blogger-tilisi liittyy kyseisen blogin lukijaksi. Monimutkaisempaa toki, mutta niinkin se onnistuu tarvittaessa. :)

      Poista
  8. Kauniita tunnelmia, lasipallot on aivan ihanat. Kiva kun vierailit blogissani, löysin siten tänne myös. Liityin myös lukijaksi. Täällä on myös pari päivää meinannut tulla flunssa pääkivusta päätellen, mutta en yleensä koskaan sairastu kunnolla, vähän vain enteilee.. Paranemista sinne ja hyvää vuotta 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että löysit tänne ja tervetuloa lukijaksi! Blogisi on tosi kaunis, ryhdyin myös seuraamaan sitä. :) Kylläpäs näitä flunssia nyt on ihan joka suunnalla... :| Mutta kiitos ja samaa! :)

      Poista