11.5.2017

Q&A: kauneushaaste (eli mitä minä oikeasti pääasiassa puuhailen täällä kulissien takana!)

Päätin napata lifestyleblogeissa jo hyvän aikaa kiertäneet kauneushaasteen käsittelyyn ihan vain, koska tajusin tuossa vappupostausta kootessani, että kirjoitan aika vähänlaisesti näistä asioista, vaikka oikeastihan perusteellinen tälläytyminen on melko keskeinen osa elämääni, ja käytän usein aivan suhteettomasti aikaa peilin edessä taiteiluun.

Mitä kaikkea raahaankaan mukanani... Nämä löytyivät laukustani, kun tongin sen sisältöä ottaakseni vähän jotain kuvituskuvia tähän juttuun. (Paitsi kasvit. Ne nyt ovat vain rekvisiittaa.)


1. Varhaisin meikkimuistosi?


Tämä ei kyllä liity varsinaisesti meikkeihin, mutta meikkaamiseen sitäkin enemmän! Joskus pikkukersoina kotipihalla keksimme siskojeni kanssa "meikata" naamamme mamin varjoliljojen värikkäillä siitepölyillä ihan hullun kirjaviksi.

Se oli hauskaa, kunnes tajuttiin, ettei väri lähdekään naamasta ihan noin vain. Piti hangata vanulapulla ja ties millä ihonpuhdistusnesteillä vaikka miten pitkään. Jostain syystä en suosittele tätä luonnonkosmetiikkaniksiä kenellekään, paitsi ehkä niille, jotka haluavat tosi räikeän kestorusketuksen.

2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?


Tavallisesti kannan mukanani vain huulipunaa ja sivellintä sen levittämiseen. Useimmiten kyseessä on IsaDora Perfect Moisture Lipstick värissä 47 Summer Red (suosikkini perushuulipunista, hajuton ja ainakin minulle allergisoimaton, levittyy hienosti ja pigmetti on hyvä).

Toisinaan laukussa on myös huulikiilto, joko Lumene Wild Rose Pearl Lip Gloss värissä 24 Valo (sain lahjaksi joskus - haisee ihan törkeältä, mutta käytän kuitenkin, koska en saa pahoja yliherkkyysoireita ja tykkään väristä ja helppokäyttöisyydestä) tai Nivea Gloss Lacquer hyvin tumman punaista sävyä (sen verran vanha, ettei putelin teksteistä saa enää selvää, mutta on kyllä lajityypillisesti haiseva ja ehkä vähän allergisoivakin - mutta kuitenkin niin hulppean näköinen että käytän joka tapauksessa).

Joskus pakkaan matkaan myös jonkin ihan peruspuuterin, jos olen menossa vaikkapa tanssimaan ja pelkään, että esim. hikoilen meikkini piloille ja koen tarvetta korjailla tilannetta puuterilla... Usein se jää sinne pyörimään illan jälkeen. En ole varmaan ikinä omistanutkaan muiden valmistajien peruspuutereita kuin Lumenen, ja tälläkin erää laukussani on mitä mainioin Natural Code by Lumene Skin Perfector Matt Powder värissä 10 Vanilla.

(Miksi kosmetiikkatuotteilla pitää olla aina niin tuhottoman pitkät nimet? Jos minulla olisi oma meikkifirma, nimeäisin kaikki tuotteet niin lyhyesti ja ytimekkäästi, että ne jäisivät mieleen ja niiden sanomiseen ei menisi koko päivää.)

PS. Minulla ei oikeastaan edes ole käsilaukkua! Yleensä lähden liikkeelle keskikokoisen olkalaukun, olkalaukkureppukameleontin tai ihan rehellisesti vain pienen retkeilyreppuni kanssa.

Kolme eniten käyttämääni huulituotetta.

3. Lempituoksusi?


Hajusteyliherkkänä en luonnollisestikaan käytä tuoksuja, joten minulla ei ole mitään suosikkeja tällä saralla, ainoastaan inhokkeja toinen toisensa perään. Niihin lukeutuvat mm. "kukkaiskuolema" ja sen kaikki variaatiot, "tätinaisen tuoksu" ja "moi mä nukun yöni kelluen partavesisammiossa ja juon aamukahvinki seassa vähä partavettä!" sekä muut ikivihreät klassikot. Paras tuoksu on siis varmaan sellainen tuoksu, jota ei ole ikinä valmistettukaan.

4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?


Haha, jos tällä tarkoitetaan joitain ihon- tai hiustenhoitoon liittyviä juttuja, niin minulta ei todellakaan kannata odottaa mitään järkeviä saati hyödyllisiä vinkkejä! Ihoni on aina ollut suunnilleen maailman helppohoitoisinta sorttia, samaten hiukset, joten en ole joutunut kehittämään sen kummempia kauneusrutiineja. Niinpä olen näissä jutuissa tosi huono.

Naaman pesen aamuin illoin pelkällä vedellä tai perusvoiteella, minkä jälkeen rasvaan ihon niin ikään jollakin kevyellä perusvoiteella (esim. Humektan) ja siinä se. Hiuksia hoidan mitä tyylikkäimmin "pesu ja harjaus tarpeen mukaan" -meiningillä, mikä tarkoittaa, että näen vaivaa niiden eteen ehkä muutaman kerran viikossa - ja silti ne saavat jatkuvasti kehuja ihan vierailtakin ihmisiltä ja minulle esitetään häkellyttäviä hiustenhoitovinkkitiedusteluja, joihin en osaa antaa kuin ironisia vastauksia.

Mutta ai niin, on minulla kyllä yksi ihonhoitovinkki: teepuuöljyä finneihin! Silloin harvoin, kun minulla niitä on, lisään teepuuöljyä (sellaisenaan) niihin aamuin illoin, mikä nähdäkseni nopeuttaa niiden paranemista. Mutta jos sitä laittaa yhtään useammin, ainakin minulla se alkaa nopeasti kuivattaa ihoa ja aiheuttaa jopa ihottumaakin. Ei siis kannata yliannostaa. Eikä tämä todellakaan ole mikään tieteellisesti todistettu fakta, vaan ihan omaa mutuiluani vain. Opin niksin mamilta jo nuorena ja siitä on tullut tapa.

5. Uusin kosmetiikkalöytösi?


Jos juuri hehkuttamaani kynsipuuteria ei lasketa (koska hehkutin sitä juuri ja haluan puhua jostain muustakin välillä), niin Idun Minerals Foundation -irtomeikkipuuteri lienee uusin löytöni. Ostin sitä apteekista, missä se oli tarjouksessa, ja olin kuullut siitä kehuja kavereilta. En vieläkään tiedä, oliko se hutiostos vai ihan huippu, koska välillä se vaikuttaa tosi hyvältä, välillä ihan kauhealta. Veikkaan, etten vain osaa vielä käyttää sitä ihan oikein, tai en omista oikeanlaista sivellintä sen levittämiseen. Auttakkee minnuu!

Hitti vai huti?

6. Ikimuistoisin virheostoksesi?


Jaa-a, se taitaa kyllä löytyä kynsilakkojen puolelta. Lankesin ostamaan Cybershopista ihan mielettömän ihanan näköisen kimaltavan vihreän kynsilakan, joka olikin jotain aivan jäätävää shaibaa. Kummallista liisterimäistä tököttiä, joka ei edes haissut kynsilakalta, saati käyttäytynyt kuin pitäisi. Ei olisi pitänyt ostaa sitä, vaikka tarjouksessa olikin.

7. Meikkivoiteella vai ilman?


Käytän varsinaista meikkivoidetta vain ääriharvoin, jos ihoni on poikkeuksellisen kirjavassa kunnossa ja haluan saada aikaan täysin tasaisen meikkipohjan. Nykyään tätä tapahtuu toki useammin kuin joskus ennen, koska finnejä ilmaantuu jopa kuukausittain, mutta edelleenkään en ole meikkivoideihmisiä. Teen meikkipohjani tyypillisesti mineraalimeikkipuuterilla, joten vastaukseni on että ilman. Vai lasketaanko meikkipuuteritkin meikkivoiteiksi?

8. Eyeliner vai kajal?


Rakastan mustan nestemäisen eyelinerin siistiä jälkeä (ah, tyylikäs fiftari-Marilyn-meikki ja ah, ihanat kasarigoottirajaukset!) - mutta yliherkkyyden/allergian vuoksi käytän sitä aina vain vähenevissä määrin. Sen sijaan kirkkaansinistä kajal-kynää suosin jatkuvasti enemmän, joten taidan kallistua nyt kajalin puolelle tässä kohtaa. (Kyllähän sinisenkin värin raaka-aineet lukeutuvat niihin eniten allergisoiviin, mutta minulle niistä ei ole vielä tullut oireita, mistä olen melkoisen kiitollinen.)

Oh my Gosh! There can be only one... Tämä on se tuote, jolle surullisen kuuluisa sininen silmämeikkini perustuu.

9. Tuote, jota ilman et tulisi toimeen?


Ha, ei sellaista olekaan! En ole niin vannoutunut minkään kosmetiikkatuotteen käyttäjä, ettenkö pärjäisi ihan hyvin ilmankin. Ja milteipä mikä tahansa tuote on korvattavaissa jollain toisella. Paitsi jos kosteusvoiteet ja deodorantit lasketaan kosmetiikaksi tässä kohtaa... siinä tapauksessa kyllä täytyy sanoa, että ilman Orionin perusvoiteita varmaan kuolisin tai ainakin näyttäisin kamalalta ja olisin kärsivä ja ikävä ihminen. Paitsi jos saisin käyttää jotain vastaavanlaista tuotetta, joka pelastaisi tilanteen.

10. Tuote, jota haluat koittaa?


Niitä on toooosi paljon! Olisin utelias kokeilemaan monenlaisia huulipunia, etenkin uusimpia nestemäisiä (niiden kun luvataan oikeasi kestävän ja pysyvän siistinä vaikka koko illan - sekös vasta olisi unelmaista), samaten erilaisia kulmavärejä ja poskipunia, koska haluaisin uusia vaihtoehtoja, etten käyttäisi aina vain niitä yksiä ja samoja, joita olen "aina" käyttänyt. Haluaisin laajentaa repertuaariani ja omaksua uutta.

Haluaisin myös päästä pikkuhiljaa uudistamaan meikkivarastoani vaihtamalla vanhoja, allergisoivia ja yliherkkyysoireita aiheuttavia tuotteita yksinkertaisempiin luonnonkosmetiikkavaihtoehtoihin, mutta prosessi etenee pikkuhiljaa. Jos pääsisin kokeilemaan pikkunäytteitä vaikkapa Lushin vakuuttavan oloisista tuotteista, voisin jopa tehdä joskus jotain hankintoja. En uskalla mennä ostamaan mitään sikaa säkissä, ettei mennä ojasta allikkoon niiden allergiaoireiden kanssa.

Glamouria on... kuvata tahraisia meikkiputeleita viivakoodipuolelta huonossa valossa.

Että sellaista tällä kertaa. Huomenna ehkä taas eräjormaillaan tai tongitaan mutaa tieteen nimissä. Mitäs tykkäsitte? (Haaste hulppeine kyssäreineen on vapaata riistaa.)

6 kommenttia:

 1. Pakko jättää kommenttia että miekin olen kokeillut "meikata" jollain puutarhakukkien siitepölyillä joskus lapsena. Kauhea sotku! :D

  VastaaPoista
 2. Saako tuota Nivea gloss laqueria vielä jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko varmasti ei. Omani on vuosikausia sitten saatu. Tuskin sitä enää valmistetaan.

   Poista
 3. Tuo nivea gloss lacguer oli tosi hyvä tuote! Yritin etsiä valmistetaanko sitä enää mutta ei varmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta ei sitä liene enää saatavilla. Tuote lienee tarkalleen ottaen Nivea Beauté Lip Gloss Lacquer 98 Mahogany Glaze, eikä ainakaan Google löydä mitään järkevää, kun sitä hakee.

   Poista