blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Ensimmäistä kertaa Pihapiiri-messuilla Lahdessa

4.5.2018

Kun voitin Rikkaruohoelämää-blogin arvonnassa (suurkiitos siitä!) liput Pihapiiri-messuille, varasin oitis messupäivän kalenterinii, etteivät huhtikuun lopulle tyypillisesti kasautuvat muut aktiviteetit pääsisi levittäytymään Lahti-seikkailun tielle. Lähdin reissuun kaksin toveri Krotin kanssa, sillä lippuja tuli kaksi kappaletta. Messupäiväksemme valikoitui lauantai.

Kukkakauppiaiden kevätnäyttelyn loistoa.

Ajankäytöllisen tehokkuuden maksimoimiseksi ja logistiikan helpottamiseksi taitoimme matkat omalla autolla. Turusta Lahteen ajaa kolmisen tuntia. Mikäs siinä oli körötellessä. Kaunis hämäläinen kevätpäivä - vettä ja rakeita tuli välillä ihan kaatamalla ja näkyvyys oli nollassa. Matkanteko oli sään takia ajoittain aika tragikoomista. Pääsimme kuitenkin mukavasti perille. Messupaikka olikin jo tuttu muutaman vuoden takaiselta visiitiltä Lahden Jenkkiautonäyttelyyn, mutta silloin tilat näyttivät tietysti aika erilaiselta kuin nyt. Kahdeksan euron parkkimaksu vähän pöyristytti, mutta kyllä sen nyt maksoi.

Floristiikkataidonnäytteitä.

Ilmakasveja oli myynnissä paljon.

Siis tosi paljon. Joukossa oli myös jostain syystä irtonaisia mehikasveja.

Pihapiiri-messut ilahduttivat erityisesti rauhallisuudellaan ja erilaisella valikoimallaan. Olen tottunut Turussa ja Helsingissä messuilla kuin messuilla väentungokseen ja hälyyn, mutta täällä sai liikuskella ihan omaa tahtia, jutella ja kuvata vailla vaikeuksia. Näytteilleasettajien joukossa oli myös runsaasti sellaisia, joihin en ole aiemmin törmännyt, joten tuotevalikoimasta löytyi vaikka mitä uutta ja hienoa. Tietysti seassa oli myös niitä samoja tuttuja osastoja, jotka ovat aina kaikilla messuilla ja markkinoilla tapahtuman aihepiiriin katsomatta, mutta ne nyt voi vain ohittaa.

Täällä ei ollut saman mittakaavan yleiskoristeluja kuin vaikkapa Piha & Puutarha -messuilla Turussa, mutta paikallisten kukkakauppiaiden kevätnäyttelyn taideteokset toimivat kyllä kivana tunnelmanluojana, ja esillä oli myös hauskoja puutarhajuhlahuoneita. Myös monien näytteilleasettajien osastot olivat tosi nätisti laitettuja, runsaita ja kukkaisia, joten messuhalleissa vallitsi kyllä oikein keväinen tunnelma, tuoksu- ja värimaailma.

Pastellisävyinen ja leikkisä huone.

Tässä äänestettiin kivointa neilikkalajiketta. Tosi nätti piste ja voi, mikä valinnanvaikeus! :D

Suosikkiosastoni taisi olla Peltosen puutarha Kouvolasta. Sieltä tuli ostettua ruusupelargoni ('Prince Gustav'), ja ihastelin myös pieneen kasvihuoneeseen tehtyä keijukaispuutarhaa, lasilevyjen väliin prässättyjä kukkia ja kivan merellishenkisiä köysiamppeleita. Amppelin olisi voinut vaikka ostaakin, mutta päätettiin kuitenkin jättää väliin. Tykkäsin myös Porkkalan kartanon osastosta, jossa myytiin tosi laajasti erilaisia puiden ja pensaiden taimia, myös harvinaisempia lajeja ja lajikkeita.

Jostain syystä toveri Krotti on innostunut pelargoneista, vaikka aiemmin hän ei tykännyt niistä yhtään. Niinpä valitsimme nyt tällaisen vähän erikoisemman lajikkeen tulevan kesän iloksi. Toivottavasti myös seuraavienkin kesien.

Mainiot köysiamppelit. Tykkään vihreästä lasista tosi paljon.

Ihana keijukaispuutarha!

Meillä oli parisen tuntia aikaa kierrellä messuilla ennen kuin ne menivät tältä päivältä kiinni, mutta mielestäni aika riitti ihan hyvin. Kun ruuhkaa ei ollut, sai edetä omaa tahtia ja tutustua rauhassa kaikkeen. Ennen lähtöä ostimme vielä leikkoneilikoita vappua varten, kun hinta oli niin hyvä. Messuilta poistuttuamme seikkailimme kaatosateen läpi kahvilaan välipalalle, sitten karautimme kotimatkalle. Sadekin taukosi, ja ilta-auringon valo dramaattisten pilvenriekaleiden läpi oli tosi kaunista.

Turussa pistäydyimme vielä viimeisten auringonsäteiden kultaamalla Halistenkoskella katsomassa kuoreiden nousua. Valtaisa parvi lokkeja hyöri kosken alapuolella, ja muutama kalastajakin liikkui kahluuhaalareineen ja haaveineen kuoreita lippoamassa. Tällä kertaa me emme kalastaneet, sillä pakastin oli jo ennestään ihan täynnä kalaa, mutta meininkiä piti joka tapauksessa piipahtaa katsomassa.

Muutama lokki Halisten autosillan alla.

Lahti-seikkailusta ja Pihapiiri-messuista jäi oikein positiivinen ja innostunut fiilis. Seikkailu ajomatkoineen oli kyllä aika pitkä, ja kotimatkalla väsytti, mutta semmoista se nyt vain tuppaa olemaan. Eikä tämän reissun kotimatkan pieni haukottelu ollut vielä mitään verrattuna siihen, kun viimeksi ajoimme kotiin Lahdesta - silloin saavuimme perille neljän aikaan aamuyöllä! (Enää en ehkä ryhtyisi moiseen stunttiin vaan keksisin yöpymispaikan ja ajaisin kotiin vasta seuraavana päivänä.)

Kävittekö Pihapiiri-messuilla ja mitä piditte tapahtumasta?

#kukkailottelua @mansikkatilanmailla

32 kommenttia

  1. Hieno messupostaus ja upeat kuvat! Nähtävää on riittänyt:) Nuo ilmakasvit on kyllä jänniä ja taitaisi vain yhden neilikkalajin valitseminen olla itsellekkin mahdoton tehtävä:) Neilikat on ihan lemppareita! Leppoisaa alkavaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Messut olivat tosi antoisat. :) Mitä tulee kukkiin, mulla on aika vahva taipumus tykätä eniten ns. aprikoosin värisistä, ja kun esillä oli oikeastaan vain yksi tähän värimieltymykseen täsmäävä lajike, äänestin sitten sitä. :D

      Poista
  2. Kivoja kuvia. Oli ilmeisesti mukavat messut. Neilikat on minustakin ihania kukkia. Aurinkoista viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  3. Minä inhoan messuissa juuri sitä väentungosta, joten nuo messut kuulostavat ihanilta. Tänä keväänä en käynyt missään messuilla, mutta onneksi blogeista saa aina katsoa parhaat palat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tungos on mullekin yleensä aika rankka pala - siihen pitää etukäteen henkisesti varautua ja yrittää asennoitua positiivisesti, että jaksaa iloita messupäivästä hälyn keskellä. :)

      Poista
  4. Anonyymi4/5/18 12:34

    Näitä messupostauksia on kyllä aina kiva selailla. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Tykkään katsella kuvia etenkin niistä tapahtumista, joihin en itse ole osallistunut.

      Poista
  5. Olipa kivat kuvat, messut näyttävät ihan erilaisilta kuvissasi kuin missä itse kävin, hahaa. ;)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, niinhän se usein on, että toisten kuvissa tapahtumat näyttää ihan eriltä kuin omissa silmissä näytti. :D Kiitos! :)

      Poista
  6. Ihania kuvat olet saanut <3
    Mulla jäi harmillisesti kaikki tämän kevään messut välistä matkojen ja leirien vuoksi, mutta onneksi näitä on joka vuosi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän. :) Onneksi näitä tulee tosiaan joka vuosi, niin ei ole vaarallista, jos jonain keväänä missaa vaikka kaikki. :D

      Poista
  7. Hienoa, että lipuille löytyi käyttöä. Sen verran paljon kehuja Lahden messuista on nyt tullut, että taidan ensi vuonna itsekin suunnata sinne. 8 euroa messuparkista kuulostaa kyllä suurelta summalta, kun Hesassakin sai 12 eurolla pitää autonsa aamusta iltaan parkissa.
    Ilmakasvit näyttävät niin herkullisilta, mutta toistaiseksi olen onnistunut välttämään niiden hankintaa. Tavoitteeni on olla innostumatta kaikesta, mikä eteen tulee. Tai vaikka innostuisinkin, ei kaikkea silti tarvitse omistaa. Luulisin.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikeasti hyvä yrittä olla innostumatta kaikesta ja hankkimatta kaikkea. Itsekin pyrin keskittymään niihin juttuihin, joista olen "aina" ollut kiinnostunut ja sivuuttaa ns. muoti-ilmiöt kokonaan. Moni tuntuu innostuvan trendiuutuuksista vain sen takia, että niistä "pitää" olla innostunut, eikä sen takia, että asia oikeasti kiinnostaa, ja sitten myös luopuu niistä välittömästi, kun ne lakkaavat olemasta in. Sillä tavalla tulee törsäiltyä sekä omia että koko maapallon resursseja ihan turhaan.

      Kiitos vielä lippuarvonnan järjestämisestä! Oli ilo voittaa liput, niin tulipahan sitten lähdettyä. :)

      Poista
  8. OI, miten kiva postaus!<3 Omat messukuvani olivat ihan luokattoman huonoja, sillä perjantaina olin messuilla lasten kanssa, enkä jaksanut keskittyä kuvaamiseen, lauantaina paikalla oli monen monta bloggarikaveria, joten kuvaaminen oli lähinnä nopeita räpsyjä. Väkeä oli aika paljon silloin puolen päivän molemmin puolin, iltasella on paljon fiksumpaa suunnata messuille yleensäkin.:) Täysin samaa mieltä olen tuosta parkkimaksusta, vaan ajoin silti parkkiin, eikä sillä edes päässyt messuhallin parkkipaikalle, vaan joutui jättämään jäähallin pihaan. Onneksi mulla oli suurimmat ostokset perjantaina, kun olimme liikkeellä tilausbussilla!;D

    Pelrgoniat on ihania! Tulevat vähällä toimeen, ja jos hyvin käy, kestävät vuosia.:)
    Lisäätkö vielä linkin Kukkailotteluun.<3 Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Messuilla kuvaaminen onkin usein tosi vaikeaa, juuri ruuhkan ja/tai seuran vuoksi. On vaikea keskittyä ottamaan kelvollisia kuvia. Parin viimeisen aukiolotunnin aikana ja pienessä seurueessa saa yleensä parhaan tuloksen. :D

      Poista
  9. Ilmakasveja taisi todellakin olla paljon, mutta yksikään ei meille kotiutunut..pelargonia kylläkin ;)
    Itsellä suunnitelmissa sama ajomatka, mutta juuri toisinpäin ja ihan 'jäski'ajoissa ;)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, pelargonioita olikin tuolla vaikka miten ja tosi mielenkiintoisia lajikkeita - niitä oli vaikea ohittaa! :D

      Poista
  10. Anonyymi4/5/18 21:58

    Ihania kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
  11. Paljon katsottavaa - tillandsiat on hienoja!

    VastaaPoista
  12. Näyttääpä ihanalta! Tuo pastellisävyinen tila varsinkin. En ole koskaan ollut mikään messuilla kävijä, mutta nyt teki kyllä samantien mieli lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, niinhän se on usein tällaisia tapahtumakoosteita lukiessa. Innostuu. :D

      Poista
  13. Messureissu kuulostaa mukavalta, vaikka ajomatka olikin pitkä. Hyvä tietää, että Lahden messuilla ei ole samanlaista tungosta kuin esimerkiksi Helsingin kevätmessuilla, täytyy siis ensi vuonna kenties harkita Pihapiiri-messuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ainakaan lauantain muutaman viimeisen aukiolotunnin aikana ei ollut ruuhkaa ollenkaan. (Varmaan aiemmin päivällä olisi ehkä ollutkin.)

      Poista
  14. Kiitos messukuvista oli kiva piipahtaa täälläkin näin blogin välityksellä . Ilmakasveja minullakin on yksi . Minua jotenkin kiinnostaa niiden olemassaolon haasteet. Itse kävin Helsingin messuilla ja hyviä ideoita ja esitteitä oli mukana kotiinpäin. Kiitos sinulle kun kiinnostuit blogistani ja jätit kommentin ,näin löysin blogisi ja jatkan matkaa kanssasi blogisi välityksellä. Liityin lukijaksi . Toivottavasti myös sinä vierailet toistekin blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! Oli mukavaa eksyä blogiisi ja toki vierailen jatkossakin. :) Ilmakasvit kiehtovat minuakin niiden jännittävän veden- ja ravinteidenottotavan vuoksi. Meillä on niitä nyt viisi, ja toivottavasti jatkossakin. Matkan varrella aika moni yksilö on kuollut pois. :D

      Poista
  15. Onpa ihanan näköistä!
    Pitäisi itsekin poiketa muuallakin kuin Turun messuilla, kun vaan saisi aikaiseksi... Onneksi messutunnelmiin pääsee edes postauksin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, mielestäni kyllä Turun puutarhamessut ovat valikoimansa puolesta edelleen runsaimmat ja parhaimmat, vaikka ovatkin toki vuodesta toiseen aika samanlaiset ja lisäksi myös ruuhkaiset.

      Poista
  16. Ihana postaus! Olen itse jo lopen kyllästynyt Helsingin kevätmessuihin - siitä mainitsinkin aiemmin postauksessani - ja mietin vaihtoehtoa meidän perinteiselle kevätmessu-retkellemme. Tämä postauksen myötä Lahti saa kyllä vahvan jalansijan ensi kevääksi.
    Aurinkoista toukokuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. :) Lahti on oikein mukava, mutta suosittelen kyllä lämpimästi myös Turun puutarhamessuja. Ne ovat toki ruuhkaisemmat mutta myös isommat ja näyttävämmät. :D

      Poista