2.4.2016

Tunnelmia puutarhamessuilta

Käytiin tänään Turun Piha & Puutarha -messuilla tekemässä hankintoja parvekepuutarhaan, etsimässä uusia ideoita ja hypistelemässä kaikkea jännää. Totuttuun tapaan messut olivat aivan mainiot. Hypisteltävää ja kuvattavaa riitti.

Saatiin ilmaiset messuliput Kotipuutarhan tilaajalahjana.

A-hallin keskelle rakennettu ns. yleiskoristelualue oli jälleen kaunis ja hauska. Näin huhtikuun alussa, kun alkaa käydä jo aivan malttamattomaksi, on ihanaa päästä kuljeskelemaan ikään kuin toukokuiseen puutarhaan kukkien ja vihreyden keskelle.Messujen teema oli tällä kertaa puutarhajuhlat (tai siis "puutarha juhlat" kuten infokyltissä luki). Niinpä esillä oli kivoja juhlateemoja vauvakutsuista häihin (tai häistä vauvakutsuihin, miten päin sen vaan haluaa kokea). 

Olen haaveillut näppärien ja hyvännäköisten kasvatushyllyjen, kasviportaiden yms. telineiden hankkimisesta tai tekemisestä parvekkeelle, mutta toistaiseksi se on jäänyt pelkän ajatuksen tasolle. Messuilla oli tarjolla vaikka mitä hienoja telineitä ja viritelmiä, mutta hinnat olivat tietysti aika porvarillista luokkaa. Onneksi inspiroituminen ei maksa mitään (etenkin kun on saanut ilmaisliput messuille).

Vertikas valmistaa tällaisia käteviä taittuvia telineitä.

Tämä yrttikasvatussysteemi oli tosi jännittävä! Siinä oli hieno kastelumekanismikin.

Green Caren osastolla oli esillä käteviä kasvatussäkkejä, joita minäkin voisin tosissani harkita hankkivani.


Kekkilän kasvihyllyvalikoima oli myös aika houkutteleva.

Myös huonekasveja varten löytyi ideoita. Olen miettinyt, mitä tekisin tuparilahjaksi saamallemme pitsilehdelle (se on yhä hengissä, vaikka emme missään vaiheessa ole oikeastaan tienneet, miten sitä kuuluisi tarkalleen ottaen hoitaa), ja messuilta löytyikin yksi hyvä ehdotus.

Pitsilehti metallivadissa erilaisten kivien ja harmaan risun kanssa. (Näyttää ehkä vähän joltain ruoka-annokselta, mutta on kuitenkin aika hieno.)


Nyysittyjen ideoiden ja lukuisien esitteiden ynnä muun ilmaismateriaalin lisäksi messuilta lähti mukaan koko joukko siemeniä sekä yksi mukava kirja, Puutarhaliiton julkaisema Mari Mörön kirjoittama Jutta ja Julius puutarhan parissa. Rakastan hyviä lastenkirjoja! Ne ovat usein aivan parhaita, ja tämä vaikutti juuri sellaiselta. Miltei kymmenen vuotta sitten ilmestyneellä kirjalla ei ollut hintaakaan enää kuin viisi euroa. Repikää siitä.

Jonkin verran messusaalista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti