28.4.2016

Vappuviikon festiviteettejä hyvässä seurassa

Vappuviikolla kisaillaan vihertävällä nurmikolla, nautitaan opiskeluvuoden päättymisestä ja linnunlaulusta, juhlitaan ja pidetään hauskaa.

Missä näitä harhaisia mielikuvia oikein tehtaillaan? Vapun aikaan sää on kylmä ja kolkko - jos nyt ei ihan aina niin vähintäänkin usein ja ainakin suurimmassa osassa maata. Turussakin tarvottiin alkuviikolla tuoreessa useamman sentin loskakerroksessa.

Sain myös flunssan. Eipähän ainakaan tarvitse pohtia, lähtisikö säätä uhmaten ulos ilakoimaan. Tällä erää parhaat kaverini ovat nenäliinat, sohva, tietokone ja apteekista ilmaisnäytteenä saadut hunajatabletit, jotka auttavat aika hyvin kurkkukipuun.

Vappuviikon viettoa parhaiden kavereiden kanssa.

Hoidan flunssaa särkylääkkeillä vain harvoin. Tänään olen kuitenkin aikeissa napsia ison kasan kipu- ja särkylääkkeitä, sillä kaiken muun riemun lisäksi kuukautiset alkoivat etuajassa, ja niistä en kyllä selviä ilman vahvaa lääkitystä.

Pillereitä tarvitaan niin paljon, etten aina pysy laskuissa, joten yliannostuksen välttämiseksi kasaan vuorokauden annoksen heti aamulla valmiiksi esille. Kaunista, eikö? (Ja nykyään käytän vielä huomattavasti vähemmän nappuloita, kun olen lopettanut voimakasta pahoinvointia aiheuttaneen Litalginin käytön. Aiemmin kasassa oli vielä kuusi kappaletta niitäkin.)

Kipulääkitys. Punainen pilleri on happosalpaajaa. En enää uskalla käyttää tulehduskipulääkkeitä ilman sitä. Olen jo kerran onnistunut kehittämään orastavan mahahaavauman naprokseenia syömällä.

Tämmöistä tänään. Onneksi vapun aattoon on kuitenkin vielä pari vuorokautta. Tässä ehtii hankkia vaikka vatsataudin tai luunmurtuman, ja sääennusteen optimistinen +13 astetta ennättää hyvin vaihtua lumimyrskyyn. Sitä odotellessa voi mukavasti tarkkailla, kuinka kurpitsantaimet ikkunalaudalla kasvavat valon puutteen vuoksi ihan miten sattuu.

Eivätkä kuvatkaan onnistuneet tämän paremmin. Millään määrällä värinvahvistusta ei varsista saa vihreitä.

PS. Muistinko mainita, että vappu on kaikista juhlapäivistä suosikkini?

2 kommenttia:

  1. Voi Hiippo! Ethän aivan vaivu murheeseen. Kyllä sentään vappuna varmasti on mukavaa kaikesta kurjasta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, enhän minä. Vappuna on varmasti mukavaa - onhan meillä simaakin! >:)

      Poista