10.5.2016

Neljännesvuosisata takana, herkullista rahkahyydykekakkua edessä!

Toukokuun alkuun kuuluu niin paljon kaikkea hauskaa, ettei perässä meinaa pysyä. Vietin heti vapun jälkeen synttäreitänikin, mutta synttärikakusta postaaminen jäi luonnollisesti kevään vihreyden ja muun elämän jalkoihin. Tässä siitä nyt viimein tulee.

Krotti taiteili pienen minttu-suklaa-rahkahyydykekakun minulle yllätykseksi. En ollut varsinaisesti aikeissa juhlia synttäreitäni itse merkkipäivänä sen kummemmin. Päivä kului ympäristötieteen kenttäkurssin metsäretkellä, ja illan ajattelin vain lepäillä flunssaani pois yskien. Seuraavana viikonloppuna oli kuitenkin luvassa jotain paakkelssia ja nuotioherkkuja vanhempien tykönä landella. Yllättäen sain kuitenkin kakkua ja pienen lahjankin Krotilta työpäivän jälkeen. Se oli mukavaa se!

Kakku oli kahdelle hengelle juuri sopivan kokoinen. Ohut pohja oli pääasiassa suklaakeksiä (Dominoa). Muuten kakku koostui minttu-suklaarahkasta (Valion uutuus) tehdystä juustokakun tyyppisestä hyydykkeestä. Koristeena oli mintun lehtiä ja taloussuklaata.

Reseptin Krotti mukaili joskus aikanaan Valion lime-valkosuklaarahkapurkin kyljessä olleen ohjeen pohjalta. Lime-valkosuklaarahka vain vaihdetaan minttu-suklaarahkaan, sekaan lisätään hiukan suklaarouhetta ja liivate sulatetaan veteen, jossa on haudutettu tuoreita mintunlehtiä.

Kaunis annos minttu-suklaa-rahkahyydykekakkua kahdelle.

Kuvan nappasi myös Krotti.

2 kommenttia: