22.5.2016

Sirkkalehtiä!

Tähän aikaan vuodesta Viikarivartti kokee todellakin puutarhablogiutumisen. Yritän kovasti pitää fokuksen tasaisesti kaikkialla ympärilläni, mutta parvekepuutarha vain tuntuu tulevan joka suunnasta vastaan. Nyt tulee taas lisää sitä.

Suorakylvöt ovat hyvää vauhtia itämässä - suhteellisen viileistä öistä huolimatta. Ihastelen jälleen kasvun ihmettä. Pieniä herttaisia sirkkalehtiä puskee esiin. Joka päivä parvekkeella on uutta nähtävää. Jännitystä on ilmassa. Olenko muistanut mainita, että rakastan tätä?

Kesäkukkasta olisi tulossa, mutta toivottavasti ne ehtivät kukkia tänä kesänä. (Laistetulla parvekkeella kasvukausi jatkuu onneksi pitkälle syksyyn.) Tässä samettikukan sirkkalehdet.
Neidonkukka nousee myös pintaan.

Yhteen parvekelaatikkoon kylvimme Krotin yllätysseosta, jossa on sekalaisia pussinpohjia vuosien varrelta. Odotamme jännityksellä, mitä näistä tulee. Itävyys on ainakin ollut yllättävän hyvä. Pian pitää jo harventaa.

Rukolan versot ovat myös lähteneet hyvään kasvuun.

Seuraavaksi tulossa vaihtelun vuoksi taas pidempi seikkailuraportti, joskin sekin aikalailla puutarhahommiin liittyvä, nimittäin seikkailun keskiössä oli aiemmin mainitsemani ihana pieni kesätapahtuma, Minifarmi & Kukkamessut.

3 kommenttia:

 1. Tuo yllätysseoslaatikko näyttää ihanan vehreältä ja jännittävältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kanssa on todellaki jännän ääret, ku odottaa, mitä siitä kasvaaa. Tälläerää ainaki osa lehdistä on kehittyny epäilyttävästi porkkananlehtien näkösiks. :D

   Poista
  2. PS. Luin ensin, että "yllätysSOSElaatikko", mistä tuli mielikuva jostain yllätyspataa muistuttavasta, vähemmän ihanasta ruokalajista. :''D

   Poista