9.6.2016

Kuinka kaikki kasvaa

Olen varmasti sanonut tämän jo monta kertaa, mutta mielestäni kasvien kasvu on hurjan kiehtova asia. Nyt kun olen tässä kevään ja alkukesän mittaan napsinut tosi paljon kuvia parvekepuutarhastamme, on kansioihini kertynyt kivoja kuvasarjoja aiheesta. Tässä siis jälleen muutamia otoksia partsilta.

Kuvasarja kesäkurpitsan taipaleesta parvekepuutarhan perustamisesta nykyhetkeen on ehkä suosikkini. Toukokuun alkupuolella taimet olivat vielä aivan pikkuisia - ja nyt niistä on tullut hervottomia pensaita. Olen ottanut jalkateräni (noin kokoa 39) mukaan viimeisimpiin kuviin osoittamaan vähän mittakaavaa.

Isompi taimi 8.5. iltahämärässä.

Sama yksilö 12.5. keskipäivän paahteessa.

Koko kasvusto 1.6. jälleen iltahämärässä.

Tilanne tänään, taas auringonpaisteessa. Ensimmäinen kukkakin avautui juuri sopivasti.

Toisessa hauskassa sarjassa näkyy, kuinka kasvihuonekurkut kiipivät ylöspäin. Alussa niiden kasvu oli tosi hidasta ja sitten yhtäkkiä ne alkoivat harppoa. (Johtuukohan siitä, että toukokuussa parvekkeellamme oli milteipä joka päivä niin tuhottoman kuuma ja nyt on ollut siedettävempää.)

Vasta istutetut reppanat 8.5. (Iltahämärää taas. Sininen valo jotenkin korostaa näiden reppanuutta.)

Parhaiten menstynyt taimi 20.5.

1.6. ja ikkunalauta saavutettu.

Nyt kurkkujen latvat näkyvät jo sisälle ikkunasta.

PS. Kukkaiselämää-blogissa on käynnissä arvonta, joka päättyy 19.6. Palkintona on Biolanin lannoitteita. Kaikki puutarhahommista kiinnostuneet siis kipin kapin osallistumaan!

http://www.kukkaiselamaa.fi/2016/06/puutarhassa-kasvarissa-biolan-arvonta.html?ref=digest

Ei kommentteja

Lähetä kommentti