24.12.2016

Niin että hyvää joulua!

Tämä on lakisääteinen ajastettu "hyvää joulua" -postaus, joka ilmestyy jouluaattona klo 12:00 ilahduttamaan kaikkia niitä lukijoita ja satunnaisia kävijöitä, jotka kaipaavat blogimaailmasta viihdykettä jouluunsa. Toki tämä saattaa ilahduttaa jotakuta muutakin joskus.

Tässä postauksessa jaan teille reseptin, jota ehdottomasti ei kannata missään nimessä kokeilla kotona. Tai ehkä sitä voisi joku harkita kokeilevansa, jos pitkä aattoilta ja vielä pidempi joulupäivä kaipaavat jotain "mielekästä" tai ainakin edes jollain tasolla "hauskaa" ohjelmaa, ja tyhjästä on paha nyhjästä - mutta täysin omalla vastuulla.

Selostan nimittäin teille, kuinka viiniä tehdään!

Tai ei siis oikeaa viiniä, vaan jotakin aivan kammottavan öklöttävää, kitkerää, imelää, hirveän hajuista litkua, joka ei täsmälleen ottaen ole viiniä, mutta herättää kuitenkin pelottavan tutun oloisia mielikuvia sellaisessa henkilössä, joka on juuri tuhonnut viimeisenkin arvokkaan pullollisensa viiniä ja kaipaa lisää, mutta Alko on jo mennyt kiinni, eivätkä kaverit enää suostu lahjoittamaan viimeisiä pullonpohjiaan.

Kyse on toki punaviinistä, koska minä olen tämän noituuden takana. Jos valkoviini kiinnostaa, kysykää vaikka Krotilta. Tai miksei vaikka Vieteripelleltäkin. Tai hänen kauniimmalta karvaisemmalta puoliskoltaan. Tai ihan keneltä tahansa, jolla on yleisesti parempi maku kaikenlaisten asioiden suhteen kuin minulla.Älä-tee-sitä-itse! -punaviini

yksi pullo

halpaa pahaa viinaa, esim. Viru Valge
mustaherukkamehutiivistettä
yrttiviinaa, esim. Valhalla
makeankirpeää hedelmälikööriä, esim. Ambrosia (granaattiomena)
etikkaa (viinietikan puutteessa vaikkapa balsamicokin käy)
vettä

tosi edustava viinipullo
suppilo (helpottaa prosessia ja vähentää sotkua, muttei ole välttämätön)

Täytä noin 2/3 viinipullosta mustaherukkamehutiivisteellä ja vedellä, mutta älä mehun varsinaisen laimennusohjeen mukaan, vaan laita vähän enemmän mehua ja vähän vähemmän vettä, jotta lopputuloksesta ei tulisi liian hyvää, vaan kauhean kirpeää ja sankkaa. Lisää vodkaa ja hedelmälikööriä fiiliksen mukaisessa sekoitussuhteessa, kunnes pullo on miltei täynnä. Lopuksi lisää vielä loraus yrttiviinaa ja pari lorausta etikkaa. Sulje korkki ja ravista pulloa.

Nyt juoma on valmista, mutta sinä varmaankaan et, joten vetäise vielä ainakin yksi shotti kaikkia edellä mainittuja alkoholijuomia ennen kuin maistat. Ja kun maistat, muista tehdä se professionaalisen viininmaistelijan elkein. Kirjaa havaintosi muistiin, jos pystyt.

PS. Älkää nyt siis kukaan oikeasti kokeilko tätä kotona.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti