Tutustu


Rakastan kirjoittamista. Blogini on paikka, jossa julkaisen kirjoituksiani etenkin luonnosta ja luontoon liittyvistä harrastuksistani. Haluan tekstieni kautta kutsua teidät mukaan seikkailuilleni sekä jakaa kokemuksiani. Vietän ison osan vapaa-ajastani luonnossa liikkuen ja kotona kasveja hyysäten. Meillä on parvekepuutarha pienellä lasitetulla etelänpuolen parvekkeella, kasvimaa viljelylaatikoissa keskellä turkulaista lähiötä ja kerrostalokaksio täynnä huonekasveja.


Opiskelen biologiaa ja ympäristötiedettä. Näkökulmani onkin paitsi luontofiilistelijän myös luonnontieteilijän, ja kirjoitan välillä yliopisto-opiskelusta ja tieteenteosta. Myös ympäristöystävällinen elämäntapa on tullut minulle vuosi vuodelta tärkeämmäksi ja noussut keskeisemmin blogini sisältöä läpileikkaavaksi teemaksi.

Elämäntyyliini kuuluvat erilaiset seikkailut* ja reissut. Maakuntamatkailu, omatoimireissaaminen ja roadtripit ovat parhautta. Vaikka välillä suuntaankin suhteellisen kauas, enimmäkseen liikuskelen kuitenkin Turun seudun lähikohteissa. Runosmäen metsät ovat minulle erityisen merkityksellisiä. Tiedeasioiden puitteissa olen viettänyt paljon aikaa Seilissä, missä sijaitsee Saaristomeren tutkimuslaitoksen kenttäasema.

Kun kirjoitan lähipiirini ihmisistä, kutsun heitä hassuilla lempinimillä. Asun ja elän toisen biologin kanssa, joka tunnetaan nimellä Krotti. Minulla on kaksi ihan loistavaa siskoa, joita nimitän Pölleksi ja Vieteripelleksi. Heidän puolisonsa ovat Mölysammakko ja Vuohi. Toveri Vötkylä on ystäväni, joka asuu viereisessä korttelissa ja käy meillä usein kahvilla. Naakkuli, Lilla Milla ja Lissukka ovat alkujaan opiskelukavereita, ja heidän kanssaan perustimme myös Sekavegaanit-kasvisruokablogin. Siinä muutamia.


En ole täysin terve yksilö. Elämääni mutkistavat muun muassa lukuisat allergiat, yliherkkyydet ja astma, jotka aiheuttavat välillä yllättävän kimurantteja vaikeuksia tilanteissa, joiden voisi olettaa olevan enimmäkseen harmittomia. Ratkaisujen keksiminen on kuitenkin palkitsevaa, ja niitä on mukavaa jakaa eteenpäin, joten kirjoittelen välillä aiheesta.

Vakavan sortin burnout ikävine seurauksineen on myös koettu, mutta nyt ollaan matkalla kohti parempaa. Nykyään pyrin pitämään elämäntyylini niin leppoisana ja rentona kuin tehokas, herkästi innostuva luonteeni vain sallii. Koska aihe on minulle tärkeä, pidän sitä ajoittain esillä.

Perustin tämän blogin kokeilumielisesti viisi vuotta sitten, ja löydettyään suuntansa se jäi elämään. Bloggasin pitkään nimimerkillä Varpuslintu. Alun perin tavoitteenani oli käyttää kunkin postauksen naputteluun kerrallaan vain noin 15 minuuttia, jotta sisältö syntyisi spontaanisti eikä blogi valtaisi liikaa aikaani. Blogin alkuperäinen nimi olikin Viikarivartti, mikä näkyy yhä sivun osoitteessa. Vaikka olen uudistanut blogiani, olen myös säilyttänyt valtaosan vanhoista postauksista.

Julkaisen uutta sisältöä viikoittain. Toivottavasti viihdyt kirjoitusteni parissa. Antoisia lukuhetkiä!


*) Seikkailu: Jännittävä ja yllätyksellinen matka, joka alkaa yleensä kotiovelta. Voi olla pitkä ja rönsyilevä tai lyhyt ja ytimekäs. Saattaa olla luontoretki mutta ei välttämättä - kohteena voi olla myös vaikkapa jokin mukava myymälä (ihan tavallinen markettikin kelpaa, jos sillä tuulella ollaan), mielenkiintoiset messut tai con, vieras maa tai paikkakunta (esim. Laihia!) tai pahvilaatikkomuseo.